uw dorp in woord en beeld

Nieuws


Ode aan Teylingen > meer over de lancering en de verspreiding – op de radio bij Omroep BoArt Zandbergen van Bo Omroep van de Bollenstreek wilde in zijn radioprogramma Nieuwsboulevard (op 26 oktober 2017) meer weten over het eenmalige magazine ‘Ode aan Teylingen’, de lancering en de verspreiding.

Op dinsdag 31 oktober 2017 reikt burgemeester Carla Breuer in Cheers! het eerste exemplaar uit van het magazine ‘Ode aan Teylingen’ aan de nieuwste inwoners van Teylingen (Sassenheim), Sigrid en Maarten Versluijs. Deze uitgave is een cadeau van 125 Teylingse bedrijven, ondernemers en instanties aan alle huishoudens in de gemeente. Het geeft een levendig beeld van Teylingen, van de mensen en van de sfeer. Dit bewaarexemplaar is de papieren optelsom van de schakels in de gemeenschap: het maakt de verbinding tussen inwoners, bedrijven en gemeente. Het verwoordt en brengt in beeld wat hen beweegt en drijft. Een kijkje in de keuken en achter de schermen dus. Om iedereen (nog) een stapje dichter bij elkaar te brengen, voor (nog meer) gezamenlijk woon- en werkplezier in dit mooie dorp.

Het magazine is een initiatief van bladenmaker en grafisch ontwerper Edith van Beek van Koester media. Van Beek: “Voor ons is de essentie verbinding. Ons doel is dat ‘Ode aan Teylingen’ niet alleen herkenning oproept bij de inwoners, maar ook dat zij elkaar en de omgeving beter leren kennen. De artikelen over de ondernemers dragen daaraan bij. Hoe beter de mensen hen kennen, hoe groter de kans dat het lokale ondernemen bevorderd wordt. En het verbindt ook de ondernemers onderling. Door samen te werken versterken ze elkaar en bereiken ze meer. Een en een wordt zo meer dan twee.”

Lancering
Het 196 pagina’s tellende ‘Ode aan Teylingen’ bevat 175 artikelen en 483 foto’s.
Van Beek: “Het is fantastisch geweest om dit magazine te maken en we kunnen niet wachten om het blad aan het dorp cadeau te doen. Het was niet mogelijk geweest dit project te realiseren zonder de steun van 125 ondernemers, die wonen of werken in Teylingen, en enkele instanties. En, niet te vergeten, de inzet van ons team van 27 mensen.”

De lancering is voor genodigden. Tijdens de lancering brengen dichters Ad Blomsteel en Irma Ooijevaar en kunstenaars Nicoline Heemskerk en Margareth Meulmeester een ode aan een beeldbepalende plek en een markant persoon.

Vanaf 1 november verspreiden de leden van Tjarda Sassenheim-Warmond en Scojesa huis aan huis in Sassenheim en Warmond. In dezelfde week verspreiden de leden van carnavalsvereniging De Bokken het magazine in Voorhout. Extra exemplaren zijn vanaf woensdag 1 november te koop bij Boek Kado Enzo in Warmond en Boekhandel Wagner in Sassenheim, zolang de voorraad strekt.

Reacties
De makers zijn erg benieuwd naar uw reactie op de eenmalige uitgave ‘Ode aan Teylingen’. Op www.ode-aan.nl/reacties/teylingen kunt u er een achterlaten.

Blijf op de hoogte via de facebook-groep van ‘Ode aan Teylingen’.


‘Ode aan Teylingen is een initiatief van Koester media.