uw dorp in woord en beeld

Reacties > Ode aan Heemstede


We zijn erg benieuwd naar de reacties op het dorpsmagazine ‘Ode aan Heemstede’ en dit initiatief. Laat ze hier achter.

Ook zouden we het fantastisch vinden als je via deze link ± 5 minuutjes de tijd wilt nemen om onze lezersenquête in te vullen. Zo kunnen we blijven leren en werken aan verbeteringen. We kijken uit naar jullie feedback!

Maar eerst hieronder graag 😉

Dit artikel heeft 76 Reacties

 1. Barbara zegt:

  Het was een plezier om aan het blad mee te werken. Via de interviews met ondernemers en met markante personen die ik mocht uitwerken heb ik een veel genuanceerder beeld gekregen van wie er in Heemstede leeft en wat er speelt en voor welke boodschappen ik er terecht kan. Bovendien vind ik mijn bijdrage ook heel mooi vormgegeven. Een ware aanwinst voor mijn portfolio!

 2. Eric zegt:

  Voor mij is de ode een leeftafelmagazine geworden, waar ik graag in lees. Mooi initiatief! Iets meer aandacht voor het vrijwilligerswerk in Heemstede, bijv. Op het sterk ondergewaardeerde Park Meermond, had het nog spannender gemaakt. Tip voor volgende editie.
  Eric Jagtman

 3. Cor zegt:

  Ik heb, onder andere door Facebook, heel erg naar het blad uitgekekenen er erg van genoten. Ik ga er heel zuinig op zijn.

 4. Rembrandt J.L.M. Heerkens Thijssen zegt:

  Door omstandigheden ben ik er nu pas aan toegekomen het gratis huis aan huis bezorgde magazine Ode aan Heemstede te bekijken. Ik heb van iedere pagina genoten. Wat een leuke / interessante verhalen en wat een mooie fotografie! Hier is Heemstede echt heel mooi neergezet, compleet met al haar facetten! Een welgemeend groot compliment aan het hele redactieteam!
  Tóch heb ik één opmerking. Op pagina 185 staat een korte tekst over de Koninklijke HFC. Jammer dat hierbij een onjuiste foto is geplaatst, nl. van de toegang van het HFC Haarlem stadion in Haarlem Noord. HFC Haarlem is in 2010 opgeheven wegens een faillissement.

  • Ode aan zegt:

   Dank voor uw reactie en opmerking over het beeld bij de tekst over de Kon. HFC. Inderdaad jammer dat hier een beeld van de andere locatie is geplaatst.

 5. Guusje Hamelynck zegt:

  Ik heb met heel veel belangstelling gelezen in Ode aan Heemstede.
  Het is mooi uitgegeven, goed papier en een grote differentiatie aan de foto’s en verhalen.
  Ook leuk dat er twee lange verhalen in staan en dat er veel foto’s van kinderen in staan.
  Jullie mogen heel trots hierop zijn.

 6. Harry Gerritsen zegt:

  Wat een leuk boekwerk (magazine). onorthodox, vernieuwend, goed en up to date gedocumenteerd, leuke en goede informatie over het bedrijfsleven die voor Heemstedenaren van belang zijn. Een ieder die in dit prachtige dorp komt wonen zou dit boek moeten ontvangen om het unieke Heemstede gevoel te krijgen. Als geboren en getogen Heemstedenaar woon ik hier ruim 71 jaar met ongekend plezier, terwijl mijn bedrijf niet in Zuid Kennemerland gevestigd was en werkzaamheden elders plaatsvonden. Leuk ook om een aantal familieleden, vrienden en kennissen in dit boekwerk te herkennen. Het boek krijgt een prominente plek in huis.

 7. Jolien zegt:

  Hallo Edith en iedereen die op welke manier dan ook geholpen heeft om Ode aan Heemstede te realiseren… Petje af! Wat is het een super mooi, leuk en informatief magazine geworden. Veel bedrijven die ik niet kende enigszins leren kennen en waar ik zeker een keertje op bezoek ga. Maakt door het zien van bekenden, in welke vorm / positie dan ook, in dit magazine, net wat persoonlijker! Trots op jullie!

 8. Marcel Reimer zegt:

  Zojuist kwam een aardige postbode in zijn Berlingootje de post brengen, waaronder de Ode aan Heemstede. Tjonge Edith, wat heb je er een mooi product van gemaakt. Dik, kleurrijk, helder, integer, intelligent en natuurlijk prachtig vorm gegeven … ik krijg er kippevel van. En ik ben er trots op dat mijn naam en fotootje in het colofon staan.
  Veel groeten uit Tourtour – Frankrijk, waar het in de zon nu 18 graden is …

  • Ode aan zegt:

   Ha Marcel, blij dat we ook voor deze editie weer op jouw beeldbewerkings-skills konden vertrouwen. Warme groet terug (ook al is het hier meer dan 10 graden kouder)

 9. Ebbie & Ivy zegt:

  Wat is het een gaaf blad geworden! Met recht een eerbetoon aan ons mooie Heemstede. Zoveel leuke reacties gekregen. Super Edith, top gedaan! We hebben met veel plezier eraan meegewerkt en hierdoor weer mooie pure mensen ontmoet. Op naar Lisse 😉

 10. Ineke Spee zegt:

  Ook hier was het magazine niet bezorgd, maar na een bericht hierover lag het de volgende dag alsnog in de bus. Goed geregeld!
  Ik ben blij dat we het alsnog hebben gekregen, het is een prachtig blad.

 11. Vera de Backker zegt:

  Het is een prachtig blad geworden!
  We staan er mooi in en mijn moeder is helemaal trots, als echte Heemsteedse.
  Het was ook een hele leuke middag toen Ellen het interview kwam doen.
  Toch altijd weer leuk om de historie van Heemstede vanuit een persoonlijk perspectief te horen en alle herinneringen op te halen. Het blad geeft een prachtig veelzijdig beeld van Heemstede en al die bekende gezichten van mensen uit de straat, dat vind ik nog het leukste dat het zo’n mooi compleet beeld geeft, een prachtig concept!
  Succes!

 12. Jan Schuil zegt:

  Gisteren meldde ik dat ik “Ode aan Heemstde” niet ontvangen had en, door de lokale berichtgeving, zeer nieuwsgierig was geworden naar deze uitgave. Nog geen twee uur later lag de glossy in de brievenbus. Toeval? Nee, ik houd het op een zeer alerte reactie van de uitgever, waarvoor mijn dank. Nu lekker bladeren. Mvg, Jan Schuil

 13. G. ten Veldhuis zegt:

  Er zijn al te veel reacties om allemaal te lezen. Positief: het blad ziet er goed uit. Pluim!
  Maar bijna allemaal commercie.
  Negatief: Hebben we in Heemstede geen mooie kerken? Sint Bavo op de Herenweg. Mariakerk op het Valkenburgerplein. Wilhelminakerk? Die zijn niet direct onzichtbaar in ons Dorp! We hebben toch meer dan alleen maar winkels en bedrijven?
  G.ten Velthuis, import Heemsteedse sinds 1956

  • Ode aan zegt:

   Dank voor uw bericht. Graag willen we het volgende onder de aandacht brengen. De Heemsteedse bedrijven en ondernemers verdienen absoluut aandacht in ‘Ode aan Heemstede’. Zij hebben het mogelijk gemaakt dat u en ± 13.000 anderen dit magazine als cadeau op de mat hebben ontvangen. Eenderde deel van het blad is gevuld met artikelen over hen.
   Zij hebben er tevens voor gezorgd dat er 130 pagina’s van dit 204 pagina’s dikke dorpsmagazine gevuld kon worden met redactionele artikelen waarin we gepoogd hebben om Heemstede op een gevarieerde manier in woord en beeld te vangen. Ook aan kerken en div geloven hebben we op verschillende manieren en plekken aandacht besteed. Zie bijv pag 20-21 (Pinksterkerk), 68 (Priester Hageveld), 92-93 (Organist Oude kerk), 111 (Rabbijn), 143 (Pieter Terpstra, O.L.V. Hemelvaart) en foto’s op de binnen- en achterzijde vh omslag.

   • Nanco Roos zegt:

    Op de facebooksite Nostalgisch Heemstede komen alle kerken (van vroeger en nu) aan de beurt. Momenteel dagelijks de Nostalgische foto met zijn verhaal. Heel veel kijkplezier op Nostalgisch Heemstede!

 14. Sabrina zegt:

  Graag wil ik jullie een heel dik compliment geven voor dit prachtige blad!! Ik ben er al dagen in aan het lezen en kijken. Zo leuk, bijna alle gezichten zijn bekend. Ik vind het prachtig gefotografeerd en leuk geschreven, kortom ik kan er eigenlijk niets negatiefs van zeggen. In ons prachtige dorp waar je soms ook de gehaastheid en iritatie van mensen begint te voelen, is dit weer iets wat ons even laat zien dat we met zijn allen als god in Heemstede wonen!
  Heel veel dank voor dit prachtige cadeau!! Groeten Sabrina

 15. Greet van der Worp zegt:

  Door middel van dit bericht willen wij onze complimenten geven voor het prachtige boek Ode aan Heemstede. Wat een mooi boek, een prachtig bezit en we lezen het met een trots gevoel. Wij wonen ook al een aantal in Heemstede en zijn trots op ons dorp.
  Wat we jammer vinden is dat wij er met ons mooie bedrijf niet aan hebben meegewerkt. We hebben een aannemersbedrijf in Haarlem, maar wonen zelf allebei in Heemstede en we mogen ook veel voor klanten in Heemstede werken. Mocht er weer een mooie ode uitgebracht worden, willen wij (indien mogelijk) graag onze bijdrage leveren.
  Hartelijke groet, Greet van der Worp
  Aannemersbedrijf van der Worp BV, Haarlem

  • Ode aan zegt:

   Goed te lezen dat jullie Ode aan Heemstede zo waarderen. Zoals hieronder ook al eerder vermeld hebben we ons best gedaan om zo veel mogelijk ondernemers en bedrijven te benaderen. De ondernemers die in Heemstede wonen maar een bedrijf buiten het dorp hebben is een lastige groep om te vinden. Meestal werden we getipt door Heemstedenaren en/of benaderde men ons. In het laatste geval hadden ze via (social) media of mond-tot-mond van ons initiatief gehoord. We zijn erg blij dat het gelukt is om de financiën rond te krijgen en weten dat het een onmogelijke opgave was om compleet te kunnen zijn, maar vinden het toch jammer dat we niets voor elkaar hebben kunnen betekenen.

 16. kees zegt:

  Wat leuk mijn jonge zusjes Leny en Rheya tussen de crocussen.

 17. Nadine & Robin zegt:

  Allereerst was het een bijzondere ervaring om het eerste exemplaar van “Ode aan Heemstede” in ontvangst te mogen nemen als de nieuwste bewoners. Naast een warm welkom een handig en mooi vormgegeven glossy die we gaarne even inzien na een dagje schilderen op het nieuwe adres. Nogmaals dank en veel succes met de uitgave van de volgende exemplaren !

  Liefs Nadine en Robin

 18. Mike D. zegt:

  Ode aan Heemstede,
  Een prachtig schilderij, een geweldige tekst met een indrukwekkende voordracht… De schijnwerpers zijn me niet onbekend… Maar als ik er opeens sta omdat het over ‘Me, myself and I’ gaat… Pfff, da’s wel een hele bijzondere ervaring. Ik voel me bijzonder vereerd en wil graag via deze weg iedereen bedanken.
  Daarnaast is het magazine natuurlijk een prachtig initiatief en heeft het nu al een geweldig effect op de mensen. Dik voor elkaar!
  Grt, Mike D.

 19. Magda Teeuwen zegt:

  Geweldig blad!!! Ik ben er super blij mee, wat is het mooi en wat hebben jullie daar een werk aan gehad! Dikke pluim voor Edith en haar team!

 20. Leendert Koppenol Blitz Wellness zegt:

  Een zeer mooi samengesteld magazine waarin je in de samenstelling natuurlijk afhankelijk bent van wie er mee doen. Toch vind ik dat wat er vanaf het begin af aan is beloofd ook waargemaakt is. Ik hoor heel veel positieve reacties. Heel betrouwbare mensen waarmee je goed kunt samenwerken. Het is een mooi en informatief bewaarnummer geworden.

 21. Sasja Prins zegt:

  Ik vind het blad erg mooi geworden, een heel mooi beeld van Heemstede en de mensen die er werken en wonen. Ik kan me goed voorstellen hoe tevreden en blij jullie zijn met het resultaat. Jullie mogen met recht trots zijn!

 22. XXX zegt:

  De totaliteit is goed geslaagd. Het gevoel dat Heemstede groter, mooier, gezelliger, beter is dan je zo op het oog zou zeggen. En de herkenning van de vele Heemsteedse gezichten. Dit blad zorgt voor verbinding! Niets meer aan veranderen.

 23. Nienke Koenders zegt:

  Sinds het verschijnen van de Ode aan Heemstede voel ik mij VIP in eigen dorp! Wat een overweldigende, leuke en positieve reacties; niet alleen op mijn ‘eigen’ pagina maar op de glossy in zijn totaliteit. Het is werkelijk een prachtig blad om in te mogen staan.
  Daarnaast ben ik er trots op dat ik als Heemsteedse ook inhoudelijk een bijdrage heb mogen leveren. Het was een eer en een waar genoegen om met je samen te werken, Edith! Als je weet wat er achter de schermen allemaal komt kijken bij het maken van een glossy, als je weet hoe goed en professioneel jij altijd alles onder controle had, dan kan ik alleen maar heel veel respect voor je hebben. Edith, een diepe buiging!

 24. Dorien Vergnes zegt:

  Een prachtig, mooi opgezet en uitgevoerd blad!! Ook leuke intro, geschreven zoals het hier is/voelt. Echt een blad om te bewaren. Dank!

 25. Hester zegt:

  Iedereen die zich ingezet heeft voor dit blad, dank jullie wel voor dit waanzinnig leuke bewaar magazine!

 26. Trudy zegt:

  Mooi tijdschrift is Ode aan Heemstede, iedereen die hier aan meegewerkt heeft: Chapeau!
  Nog mooier zou het zijn als het tot meer “verbroedering” zou leiden. Dat men niet gek staat te kijken als je gedag zegt op straat, dat was in mijn jeugd heel normaal hier in Heemstede.
  En dat je als kind je oudere buren hielp hun paadje blad- of sneeuwvrij te maken. Zo ging dat met de geboren en getogen Heemstedenaar.
  Dat Heemstede weer dorp genoemd kan worden en geen dorp met stadse fratsen, deze iets te vaak gehoord het afgelopen jaar. En Heemstede wordt daarmee te kort gedaan.
  Hopelijk volgen nog vele dorpen en steden, het tijdschrift is zeker het bewaren waard.

  • Nanco Roos zegt:

   Trudy, op de facebooksite Nostalgisch Heemstede kom je al die “oud-Heemstedenaren” weer tegen. Meld je aan op facebook en geniet van al die oude foto’s. Momenteel de foto en zijn verhaal.

 27. Margot Timmer - van Hees zegt:

  Zulke positieve reacties! Echt leuk! Complimenten aan de vormgeving, het is een heerlijk lees, kijk en blader blad geworden; complimenten!

 28. Nanco Roos zegt:

  Een prachtige glossy met hartstikke leuke informatie en markante personen, een echt bewaarmagazine. De lancering was ook een waanzinnig succes. Ik mocht hier aanwezig zijn omdat ik wat Nostalgisch beeldmateriaal heb kunnen aanleveren welke ik ook gebruik voor de erg leuke Facebook-site Nostalgisch Heemstede… Meld je snel aan en geniet van alle foto’s van Oud-Heemstede… Edith gefeliciteerd met het eindresultaat.

 29. Dini Noorlander zegt:

  Mijn complimenten, Prachtig blad!
  Leuke verhalen van bekende en “onbekende” Heemstedenaren, over bekende en “onbekende” bedrijven; steeds weer pak ik het op … fantastisch bewaarblad dus!

 30. Monique De Lord Mannenmode zegt:

  Prachtig blad, mijn complimenten
  Mooie verhalen, mooie zaken, fantastisch bewaarblad dus!

 31. Pierre van der Pol zegt:

  Een Ode aan Heemstede. Als je het blad openslaat zie je direct dat het een mooi blad is. Helder met mooie kleuren en een geweldige presentatie. Als ondernemer wordt je er mooi uitgelicht en de sfeer van Heemstede komt ook goed naar voren. Een blad om te bewaren. We leven in een snelle tijd. Over vele jaren zul je zeggen: Wat is alles toch veranderd en je geniet van het verleden. Ja, een waardevol blad.

 32. Bea zegt:

  Ode aan Heemstede: Het is een kadootje om dit in de brievenbus te krijgen!!

 33. Carel Le Brun zegt:

  Gezien alle positieve reacties op de uitgave kun je spreken van een groot succes. Knap en goed doordacht gemaakt. Op naar de volgende gemeente!

 34. Mevr. A zegt:

  Ik heb veel nieuwe dingen gelezen over bedrijven en mensen die ik ken en die ik niet ken… Wat hebben we toch een leuke, bijzondere mensen, organisaties, verenigingen en ondernemingen in ons dorp!
  Het is gemakkelijk om iets te zoeken wat ik mis in het blad, maar ik had niet de verwachting dat alle clubs, wijken enzovoort genoemd zouden worden. De enige persoon die ik heb gemist tussen de bekende mensen is Job Cohen, maar misschien staat hij ertussen en heb ik hem niet gezien…
  Je leert je dorp en de omgeving nog beter kennen door dit mooie blad. Je stapt eens ergens anders binnen dan je gewend bent. En je gebruikt het blad als je op zoek bent naar een speciale plek, onderneming of persoon in het dorp. Zie eens hoe mooi en leuk de omgeving is waarin je woont! Bedankt!

  • Ode aan zegt:

   Verdraaid, Job Cohen! We hebben weliswaar een selectie van de bekende Heemstedenaren geplaatst, maar hij had er natuurlijk best bij gekund. Dank voor deze reactie!

 35. van Steen zegt:

  Beste Edith en volledig team,
  Wat een prachtige publicatie over Heemstede!
  Proficiat en complimenten!

 36. B. W. zegt:

  Het geeft een juiste indruk over het gebeuren in het dorp.
  Het is een geweldig en goed verzorgd blad, bedankt!

 37. Edith T. zegt:

  Met tranen in mijn ogen heb ik de prachtige glossy Ode aan Heemstede doorgebladerd.
  Wat een prachtig verzorgd tijdschrift over een stad waar ik nu nog meer van hou!
  Reuze bedankt voor alle tijd en energie die in dit voor mij unieke blad zijn gestoken!

  Ik zou heel graag voor mijn kinderen twee extra exemplaren willen bestellen.
  Kunnen jullie mij even laten weten via welke weg ik dat kan doen?

  • Ode aan zegt:

   Wat een super reactie! Erg leuk dat je ‘Ode aan Heemstede’ aan je kinderen wilt geven. Ze zijn te koop bij KadoEnzo, Jan van Goyenstraat 35 en bij Cordonnier Schoenreparaties, Binnendoor 1.

 38. Elly Peijs zegt:

  ‘Ode aan Heemstede’ is uit, een prachtig dorpsmagazine voor, door en over Heemstede en Heemstedenaren. Het derde blad alweer in de reeks ‘Ode aan…’ van Edith van Beek van In Vorm. Trots dat ik daaraan heb meegewerkt. Dit is weer Edith ‘In TOPvorm’!

 39. Marjo Wolse zegt:

  Het is kleurrijk geïllustreerd blad met als onderwerp ‘Ode aan Heemstede’.
  Toch miste ik aandachtspunten waar Heemstedenaren veel gebruik van maken. Er wordt niet gesproken over onze bibliotheek, Julianaplein 1, de prachtige Libris boekhandel Blokker aan de Binnenweg 138 en andere boekhandels. Wel op pagina 42 de top 5 van een voor mij onbekende Heemsteeds leesclub.
  Ook heb ik niet gevonden de poot gezondheidszorg, zoals het Spaarne ziekenhuis, locatie Heemstede of het gezondheidshuis Lieven de Keylaan.
  Het thema: bijzondere plekken gaf o.a. aandacht aan De Bulb, de architect wordt genoemd, maar niet de stroming en het bijzondere aan dit gebouw.
  Het is zo jammer als je geen uitleg krijgt over de inhoud van het verhaal wat op het glas en lood staat vermeld en de kleurensymboliek in de Pinksterkerk. Wat ik ook miste was een overzicht van gelovigen en hun geloofshuizen in Heemstede.
  In mijn ogen zijn dit kansen die zijn blijven liggen.
  Jammer!

  • Ode aan zegt:

   Bedankt voor uw reactie. Wij hebben begrip voor de door u genoemde punten. We hebben ons best gedaan om een gevarieerd blad te maken met de intentie om Heemstede vanuit verschillende invalshoeken te laten zien en dit op een afwisselende manier in beeld te brengen. We wilden een blad maken waardoor mensen elkaar en hun omgeving beter leren kennen. Een compleet beeld geven van Heemstede en de bewoners is helaas niet mogelijk. Er is te veel moois om te vertellen dat we keuzes hebben moeten maken. Een magazine kan naar onze mening niet bevatten wat iedere Heemstedenaar interessant of leuk vindt om te lezen of te weten.
   We hebben veel Heemsteedse ondernemers en bedrijven benaderd en ons initiatief gepresenteerd. Zij hebben de keuze gehad om in het blad te komen. Daar is iedereen vrij in en wij respecteren ieders keuze. Tevens hebben we oa artikelen in het Haarlems dagblad gehad met de melding dat ondernemers ook contact op konden nemen met ons. Ook hebben we via de sociale media en mond-tot-mond-reclame ons best gedaan om ons initiatief en de mogelijkheden die we bieden onder de aandacht te brengen. Ook hier geldt dat het helaas niet mogelijk is om compleet te zijn.
   Wellicht dat met bovenstaande toelichting onze intentie duidelijker is en wij hopen dat u ziet dat we met alle makers met veel plezier en toewijding aan dit project hebben gewerkt.

 40. niccy zegt:

  Wat een zalig warm bad in het Heemsteedse! Hoe persoonlijk er over alles bericht wordt! Mooie foto’s….
  Echt een “koffietafel-magazine” voor het gehele jaar.
  Edith & team: RESPECT!!!

 41. Ineke kuin zegt:

  Leuk boek over Heemstede, Vraag mij alleen af waar die foto
  gemaakt is van die terra-kleurige appartementen aan het water.
  De foto bevindt zich in de collage op de achterflap.
  Vriendelijke groeten,
  Ineke Kuin

  • Ode aan zegt:

   Hallo Ineke, deze appartementen zijn te vinden op de Van den Eijndekade aan de haven van Heemstede (foto binnenzijde achterkant omslag linksboven). Vriendelijke groet terug

 42. Mw. v.d. Mije zegt:

  Mevrouw woont 18 jaar in de Gemeente Heemstede, vindt de gemeente en het blad Ode aan Heemstede geweldig.

 43. Mary Bredewold zegt:

  Chapeau voor de makers en uiteraard de bezorgers ( zware boeken) van Ode aan Heemstede! Ontzettend leuk om te zien en te lezen. De nieuwe voor mij onbekende dingen, oude bekenden en vooral de stukjes over de fam. Diependaal, fam. De Backker, bij meneer de Backker in de klas gezeten 1965-1966, en het stukje over Fred Rosenhart, geweldig, veel gezellige bezoekjes gebracht bij Joffre voor mijn inmiddels volwassen dochters.

 44. Hildegard Schild zegt:

  Een heel leuk boekwerk! Hebben de hele middag in zitten bladeren en veel leuke plekjes en bekende gezichten gezien en mooie verhalen gelezen. Alleen mis ik dat er ook een mooie woonwijk Merlenhoven is waar wij vanaf het begin, 1985 met veel plezier wonen. Maar het blad is super mooi!

  • Ode aan zegt:

   Bedankt Hildegard voor dit bericht. Een compleet beeld geven van Heemstede en de bewoners is jammer genoeg niet mogelijk. We hadden bijvoorbeeld ook graag aandacht besteed aan de Rodondendronvijver in Groenendaal, de Algemene begraafplaats Herfstlaan, de molen van Höcker en nog zoveel meer. Keuzes maken wat er wel en wat er niet in ‘Ode aan Heemstede’ zou komen was erg lastig. Ook heeft de wijk Merlenhoven helaas geen plekje gekregen in het blad. Veel blader- en lees plezier nog.

 45. Hermi Hagendijk-Burlage zegt:

  Wat een mooi blad, echt enorm leuk om nu in handen te hebben. Ik ben lid van de facebook groep en had al wat informatie gezien. Wij staan er zelf in met JOH ondernemers Heemstede.
  Mijn enige opmerking is het stukje over HBC (ik ben namelijk coordinator bij de HBC) het stukje is erg leuk alleen de foto is van HBC tennis en niet van de HBC Voetbal. Ik kan je de volgende keer wel een foto aanleveren van HBC voetbal. Met vriendelijke groet, Hermi Hagendijk-Burlage

  • Ode aan zegt:

   Dank je wel Hermi voor je reactie.
   Waarschijnlijk is er een spraakverwarring ontstaan ten aanzien van HBC voetbal / tennis. Er is namelijk contact opgenomen en de geplaatste foto is door HBC zelf aangeleverd.
   ‘Ode aan Heemstede’ is een eenmalige uitgave. Wellicht dat het bijvoorbeeld over 5 jaar oid gaat kriebelen om weer Heemstede aan te doen. Wie weet …

 46. De Heemsteedse zegt:

  1.000 complimenten voor het mooie magazine. Maakt Heemstede een nog mooier dorp dan het al is! Dank!

 47. Marja zegt:

  Het zou prettig zijn als u voortaan bezorgers in dienst neemt die kunnen lezen.
  Ik heb nl een Nee-sticker op mijn deur en wens dit soort post niet te ontvangen.

 48. Vera A zegt:

  Wát een leuk blad. Lag in de brievenbus bij thuiskomst na een lange wandeling. Dus heerlijk met een pot thee op de bank en uren gebladerd, gelezen en genoten!
  Veel bekende gezichten, mooie verhalen over échte mensen en mooie foto’s en advertenties. Heel veel dank!

 49. Ivonne de Vries zegt:

  Wat een prachtige glossy, echt een bewaarblad. Het geeft een mooi beeld van Heemstede en zijn inwoners. Het duurt wel even voordat je alles hebt gelezen en bekeken, het is een en al herkenning. Als lid van de Heemsteedse Reddingsbrigade ben ik er trots op dat ook twee van onze actieve leden/vrijwilligers een plekje hebben gekregen.
  Het resultaat mag er zijn, alle lof!

 50. Huiskamp zegt:

  Zonet uw blad/magazine doorgenomen en was getroffen door de open manier waarop u Heemstede in beeld en woord heeft gebracht. Erg leuk allemaal, ook leuk dat de bekende Nederlanders er bij staan. Wij wonen al meer dan 20 jr in een huis waar beroemde professoren hebben geleefd en naast ons huis woonde mevrouw Mies Bouwman. Dank u wel voor dit mooie cadeau.

 51. Rob zegt:

  Hulde aan de redactie en de bezorgers van Ode aan Heemstede.
  Jammer alleen dat het tijdens het bezorgen stevig regende, waardoor het magazine
  niet geheel ongeschonden en droog op de deurmat terecht kwam.

 52. Hans Krol zegt:

  Lof voor de initiatiefneemster! Fraai kijkboek dat gelet op de interesse vanuit Heemstede en daarbuiten nu al een collectors item is, waarvan verwacht mag worden dat de waarde in de toekomst allen maar zal toenemen.

 53. Cees Leenders zegt:

  Glossy “Ode aan Heemstede” maakt verdere discussie over het “Dorpse karakter” van Heemstede n.m.m. overbodig. Profilering van Heemstede fantastisch gedaan. Wat een schakeringen en kleur binnen dit kleine dorp. Succes met verdere opdrachten!

 54. Fred Rosenhart zegt:

  Prachtig geworden. Dank jullie wel.

 55. Eyeflash fotografie zegt:

  Wat is de “Ode aan Heemstede” een mooi magazine geworden. Mogen jullie trots op zijn Edith en fijn dat ik mijn steentje kon bijdragen. Heel leuk om zo veel verschillende items over Heemstede te mogen lezen.
  Succes!

 56. melinda zegt:

  ‘Ode aan Heemstede’ Wat is het een prachtig magazine geworden! Petje af voor jou Edith en voor iedereen die mee heeft geholpen deze prachtige productie tot stand te brengen. Ben super trots dat ik hier ook een klein steentje aan bij heb mogen dragen. Ode aan Heemstede, hulde aan IN VORM!

 57. Julie Blik Fotografie zegt:

  Wat een prachtig blad is het geworden! Echt heel mooi de afwisseling tussen de verschillende rubrieken, leuk om zoveel nieuwe en bekende gezichten te zien, heel persoonlijk gebracht, mooie en diverse fotografie en zo lekker dik, mooi papier, etc.etc. gefeliciteerd!

 58. peter en birgit zegt:

  super leuke presentatie, we willen als zo velen nog wat extra exemplaren hebben kan dit? blij aan dit nr. mee gewerkt te hebben en horen wel hoe we aan extra exemplaren komen.
  peter en birgit
  perfectlybasics.nl

  • Ode aan zegt:

   Dank dank dat jullie dit met Perfectly Basics mede mogelijk gemaakt hebben Peter en Birgit! Zie je mailbox voor meer informatie over extra exemplaren.

 59. Tineke de Graaf zegt:

  Zie er naar uit en wil graag weten wat het blad in de losse verkoop gaat kosten, dit ivm familieleden die in Heemstede geboren zijn, niet meer wonen maar wel op de Heemstede site zitten. BVD.

  • Ode aan zegt:

   Bij Kado Enzo – Jan van Goyenstraat 35 en bij Cordonnier Schoenreparaties – Binnendoor 1 zijn ze vanaf dinsdag 3 feb te koop voor € 9,90
   De ondernemers hebben het mogelijk gemaakt dat ieder huisadres ‘Ode aan Heemstede’ cadeau gaat krijgen (±13.000). De extra exemplaren vallen buiten deze rekensom. De extra exemplaren zijn daarom alleen te verkrijgen middels verkoop.

 60. Simon Paagman zegt:

  Veel succes


Laat een reactie achter