uw dorp in woord en beeld

Ode aan Teylingen > Reacties


We zijn erg benieuwd naar uw reacties op de eenmalige uitgave ‘Ode aan Teylingen’ en dit initiatief.
Laat ze hier achter. De invulvelden staan onderaan deze pagina.

Dit artikel heeft 57 Reacties

 1. Nina zegt:

  Ik heb met veel plezier het tijdschrift gelezen. Leuk om op deze manier onze nieuwe woonomgeving te leren kennen!

 2. Bob Stroek zegt:

  Ik stond in het magazine, op blz 137 in de rubriek ‘mijn lievelingsplek’. Ik vond het hartstikke leuk om mee te doen en het resultaat is prachtig geworden!! Bedankt voor alles!
  Met vriendelijke groet van Bob Stroek

 3. Wil Leunis de Kwaasteniet. zegt:

  Wat een prachtig tijdschrift . Ik ben er blij mee . Veel leuke stukjes en herkenbare situaties wat mij weer helemaal terug in de tijd brengt maar natuurlijk ook van nu. Nogmaals bedankt voor het opsturen.

 4. Anja van der Spek zegt:

  En toen lag er ineens een prachtig magazine over Teylingen in de brievenbus, wat een verrassing!
  Ik ben er eens even goed voor gaan zitten en heb ervan genoten. Interessante weetjes, mooie artikelen, herkenbare foto’s. Ik ben er blij mee!
  Het ziet er allemaal heel vertrouwd uit, het is fijn wonen hier in Voorhout en het is fijn om te werken in Sassenheim,
  Vooral in het voorjaar ben ik er trots op en blij mee dat ik in onze mooie Bollenstreek woon.
  Nogmaals bedankt voor dit fantastische initiatief.

 5. Griet de Zwart zegt:

  Heel erg bedankt voor het mooie boek. Ben geen geboren Voorhouter, maar woon er met plezier al meer dan 50 jaar. Bedankt, vooral de bezorging, erg leuk om te krijgen, en het vele werk wat verzet is door iedereen. Gr, G. de Zwart

 6. Truus Warmerdam zegt:

  Ik vind het een prachtig boek, heel kleurrijk, heel divers en een hele openbaring. Wat is er veel te koop en te doen in ons dorp. Betaald of onbetaald zetten mensen zich met hart en ziel in om er een fijne gemeenschap van te maken. En ode aan Carnavalsvereniging De Bokken die verspreidden en zelfs op verzoek nog nabezorgen. Petje af.

  • Ode aan zegt:

   Wat een leuke reactie Truus. Veel plezier nog met kijken, lezen, bladeren en ontdekken.
   De leden van Carnavalsvereniging De Bokken en Scoutinggroepen Scojesa en Tjarda Sassenheim – Warmond hebben erg hun best gedaan om het zo goed mogelijk te doen. Foutjes kunnen worden gemaakt en die lossen zij inderdaad op. Wat u zegt: Petje af!

 7. Gea van Gaalen zegt:

  Wat een verrassing en wat superleuk om te lezen in wat voor heerlijk en mooie gemeente ik ben komen wonen sinds mei dit jaar. Beste stap ooit geweest wat hier in maar liefst 196 pagina’s wordt bevestigd. Dank jullie wel voor de inzet, met dit pareltje als resultaat. Chapeau!!

 8. Wil Leunis de Kwaasteniet zegt:

  Wat een verrassing was het toen er op de Facebook pagina van Sassenheim een foto voorbij kwam waar ik van dacht dat het mijn Oma was. De foto stond in het magazine over Sassenheim. Iedereen is er blij mee heb ik inmiddels begrepen en het is. Huis aan huis bezorgd. Helaas woon ik al vele jaren niet meer in Sassenheim maar zo gauw als er iets uitkomt wil ik het hebben want ik voel me nog steeds Sassems. In sommige boeken staat ook mijn familie. Ik heb veel reacties gekregen op mijn vraag of het mijn Oma was. Ik ben erg geholpen met al de antwoorden en weet dat de broer van mijn Oma op die foto staat. Het was een hele reeks berichten dankzij dit volgens hun prachtige magazine. Ik hoop het ook een keer in mijn bezit te hebben. Dank jullie wel.

  • Ode aan zegt:

   Hallo Wil, we hebben met plezier meegelezen met het gesprek over uw familie op facebook. Met ‘Ode aan Teylingen’ hebben wij oa voor ogen om mensen elkaar en hun omgeving beter te laten leren kennen. Fantastisch dat dit nu met uw familie en bekende en nog niet bekende familieleden is gebeurd via facebook.
   Via http://ode-aan.nl/contact kunt u zien hoe u aan een exemplaar kunt komen. Naast dat het te koop is in Sassenheim (bij boekhandel Wagner) en in Warmond (bij Boek Kado Enzo) kunnen wij het ook aan u opsturen.

 9. J.Mens zegt:

  Helaas kan ik geen reactie geven, we hebben het blad niet ontvangen. We wonen wel in Sassenheim en hebben geen nee sticker op de brievenbus. Is het nog mogelijk het blad te ontvangen?

  • Ode aan zegt:

   Het is een pittige logistieke operatie geweest voor de leden van de 2 scoutinggroepen van Tjarda en Scojesa en de Carnavalsvereniging De Bokken om bij ± 15.000 huishoudens ‘Ode aan Teylingen’ op de mat te laten ploffen. Er is helaas bij u een foutje gemaakt. Geen nood, als u aan administratie@ode-aan.nl een berichtje mailt met uw contactgegevens, straat en huisnummer dan gaan we het uitzoeken.

 10. P. Molenaar zegt:

  Wat is er een best gedaan dit blad (boekwerk) te maken. Mijn complimenten aan allen die eraan meewerkten.

 11. Mia Wijtzes zegt:

  Mijn man en ik vinden het een fantastisch blad, prachtig vormgegeven, mooie foto’s. Complimenten!! Zou ook leuk zijn voor alle mensen die nieuw in één van de drie gemeenten komen wonen.
  Wij wonen hier nu ongeveer 42 jaar, er werden bedrijven in genoemd waar wij nog nooit van gehoord hebben.
  Zelf heb ik een kleine 20 jaar bij de gemeente gewerkt. Eerst gemeente Sassenheim, daarna gemeente Teylingen.
  In Sassenheim was het werken vooral gezellig, ambtelijk, iedereen kende elkaar. De overgang naar de gemeente Teylingen, ik werd in Voorhout geplaatst, was enorm groot. Het was wennen. Het gezellige, ambtelijke was voorbij. Er werd met strakke hand geregeerd door de toenmalige gemeentesecretaris. Overigens heeft zij er wel voor gezorgd dat binnen een half jaar de fusie een feit was. Had daar enorme bewondering voor. Maar het viel niet mee in deze nieuwe organisatie je plek te vinden.

  Vriendelijke groeten,
  Anne en Mia Wijtzes

 12. Conny Kalis zegt:

  Prachtige glossy, één om te bewaren. Mooie foto’s en leuke interviews. Wat wonen we in een prachtige streek. Het blad is echt een cadeautje!

 13. Carla V. zegt:

  We hebben Ode aan Teylingen dit weekend met heel veel aandacht gelezen, ziet er fraai uit. En mooie uitgave die we nog vaak even zullen oppakken! Veel dank.

 14. Sandra zegt:

  Prachtig boek. Met veel plezier delen gelezen. Zal ik vast nog vaker pakken en weer een ander deel lezen. Dank u wel.

 15. Dick vdH zegt:

  Ik ben aangenaam verrast door dit magazine. Heel leuk om al die plekjes en mensen die je kent op verrassende wijze geportretteerd te zien. Zelfs de broodnodige reclame artikelen trekken de aandacht door originele foto’s.
  Ook de historie van de dorpen is mooi in beeld gebracht.

 16. Piet van der Vooren (Teylinger Journalist) zegt:

  Ode aan Teylingen is een mooi bewaarmagazine, dus zeker complimenten daarvoor.

  Wel wil ik reageren op het artikel over de fusie van de drie dorpen Warmond, Sassenheim en Voorhout tot de huidige gemeente Teylingen. Daarin staat dat Warmond als kleinste gemeente niet stond te springen om op te gaan in een groter geheel. Ook staat in het artikel dat Warmond liever wilde samengaan met Oegstgeest.

  Ik heb de discussie over de gemeentelijke fusie van zeer nabij gevolgd als redacteur van de drie plaatselijke nieuwsbladen De Warmonder, De Sassenheimer en De Voorhouter, en daarover vele malen verslag gedaan.

  De provincie had al een aantal jaar voor de fusie laten blijken dat Warmond niet zelfstandig kon blijven. Bestuurlijk en financieel was de gemeente daarvoor te zwak. Tijdens de discussie over de toekomst van Warmond kwam de provincie met het voorstel om Warmond, Sassenheim en Voorhout samen te voegen tot één gemeente. Hoewel een groep inwoners van Warmond hier tegen was (‘Warmond Zelfstandig’), zag de politiek de noodzaak hiervan wel in. Sassenheim kon zich ook wel vinden in een samengaan met Warmond en Voorhout, maar in Voorhout was er aanvankelijk fel verzet. Uit een enquete bleek dat de meerderheid van de Voorhouters liever zelfstandig wilde blijven. Vanuit de Warmondse politiek is toen nog geopperd om ook Oegstgeest bij de fusie te betrekken. Deze gemeente was daar niet tegen, maar Sassenheim zag dat absoluut niet zitten. Het karakter van Oegstgeest zou te veel verschillen van het karakter van de drie bollendorpen. Zoals bekend werd het toch een fusie van Warmond, Sassenheim en Voorhout, en deze fusie werd uiteindelijk ook gedragen door de politiek in de drie dorpen.

  Het is dus niet zo dat Warmond meer zag in een samengaan met Oegstgeest, zoals in het artikel staat vermeld. Van begin af aan was duidelijk dat de toekomst van Warmond richting Sassenheim en Voorhout gezocht moest worden.

  • Ode aan zegt:

   Bedankt voor uw reactie en toelichting, Piet!
   In het voortraject bent u ons getipt. Wellicht herinnert u het zich nog, maar we hebben u in het begin van het voorjaar telefonisch benaderd om mee te denken over de inhoud van ‘Ode aan Teylingen’. We hebben daarna om te tafel gezeten met het brainstorm-team (zie p.6) om de inhoud door te spreken en bijv ook tips te verzamelen over bronnen en contactpersonen met kennis van zaken. Het artikel over de historie en het karakter is oa tot stand gekomen nav gesprekken met mensen van de gemeente en de drie historische verenigingen.

 17. Marieke zegt:

  Ook wij hebben Ode aan teylingen en ik moet zeggen: mooie lay out, goede foto’s, goed geschreven teksten. Tuurlijk is het moeilijk om alle 3 de dorpen evenveel aan bod te laten komen en er zullen altijd dingen missen, maar het is mooi gemaakt. Ik bewaar hem!

 18. Jan-Piet Does zegt:

  Een leuk, informatief magazine met alles wat ons bindt en bezighoudt. Heel veelzijdig en lekker leesbaar.
  Klein minpuntje over het (te kleine) stukje over St.Cecilia.
  a – de heren op foto zijn volgens mij van de Flora Band en Rijnsburg en
  b – Cecilia viert in 2019 haar eeuwfeest.

  • Ode aan zegt:

   Hallo Jan-Piet,
   Dank voor uw bericht. We hebben het nog zo geprobeerd, maar helaas is het onmogelijk gebleken om geen fouten te maken. Op onze facebook-groep http://www.facebook.com/groups/odeaanteylingen zullen we binnenkort een rectificatie plaatsen. Nog veel succes en plezier met de muziekvereniging én met de voorbereidingen voor het eeuwfeest in 2019!

 19. Arja van der Voort zegt:

  Ode aan alle medewerkers van het prachtige blad Ode aan Teylingen.
  Ik ben geen geboren inwoner, maar wat kunnen we trots zijn op onze gemeente.
  Bedankt voor dit document.

 20. Piet zegt:

  Geen BO? De Omroep van de Bollenstreek?

  • Ode aan zegt:

   In de rubriek “Samen” (va pagina 46 en 128) is er een variatie aan verenigingen, initiatieven en festiviteiten getoond. Daarbij hebben we ons op de gemeente Teylingen gefocust. Helaas zijn deze 8 pagina’s bij lange na niet voldoende om compleet te kunnen zijn.
   We zijn erg blij met de aandacht (radio en online) die BO aan ‘Ode aan Teylingen’ heeft besteed. En hebben dit zowel op onze site http://www.ode-aan.nl (onder het kopje Nieuws – Teylingen en onder In de media) als op onze facebook-groep http://www.facebook.com/groups/odeaanteylingen elke keer met plezier vermeld (incl tags).

 21. Jeroen van BestCamp zegt:

  En dan sta je in een magazine over Teylingen en word je door andere inwoners herkend en aangesproken. Complimenten aan Edith en Peter van Koester media voor het maken van een schitterend magazine. En dank aan Karin van Heppener makes it happen! Events en Projecten, dat je mij voor dit gave project benaderd hebt. Ideaal om andere ondernemers/inwoners te leren kennen. Zonder twijfel een magazine om te bewaren!

 22. Ans Zoet zegt:

  Geweldig leuk boek.
  Ben van geboorte Warmondse maar woon nu al weer ruim 30 jaar in Sassem. Toch mega leuk om dan mensen en herinneringen teug te zien.
  Heb er echt van genoten.
  Ga vandaag op familie reünie neem hem mee weet zeker dat hij in de smaak zal vallen.

  • Ode aan zegt:

   Wat fijn om te lezen Ans! Misschien goed om te weten voor de familiereünie: voor mensen die een extra exemplaar willen of geïnteresseerden (in uw geval familieleden) van buiten de gemeente wordt ‘Ode aan Teylingen’ te koop aangeboden bij Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 18, Sassenheim en Boek Kado Enzo, Dorpsstraat 106, Warmond.

 23. Monique zegt:

  Heel leuk om als echte Sassemer dit mooie magazine te mogen ontvangen. Het ziet er geweldig uit. Dank voor iedereen die meegewerkt heeft aan het bezorgen. Zware klus, hoor!

 24. Carla Velthuijsen zegt:

  Gisterenavond met veel aandacht bekeken en gelezen. Prachtige uitgave.

 25. Anneke van der Heiden zegt:

  Op deze manier een reclameblad ontvangen is een feestje, verhalen van dorpsgenoten, soms een duik in de geschiedenis, mooie foto’s, kortom zeer de moeite waard!!

 26. Koppers zegt:

  Vandaag binnen gekregen, mooi gemaakt, leuk om te lezen en te bewaren, dank aan allen die hieraan mee gewerkt hebben

 27. Tineke Porschen zegt:

  Met liefde en aandacht gemaakt, dat straalt er af. Een plezier om door te bladeren en fijn dat zowel profit als non profit organisaties hebben meegewerkt. Ben blij om in Voorhout c.q. Teylingen te wonen, mens- en hondvriendeljk!

 28. Margriet zegt:

  Leuk om als nieuwe bewoonster van Voorhout te lezen over de kleine en grotere bedrijven en winkels in deze omgeving!!
  Ik ben zelf ook een ondernemer en zie dat hier een groot draagvlak ik onder de verschillende ondernemers voor samenwerking. Top!
  In het voorjaar zullen we zeker weer vaker op de fiets overal langs gaan.

 29. Maaike zegt:

  Omdat mijn dochter erin staat gericht gaan bladeren in het blad. Eigenlijk vond ik het blad leuker dan verwacht! Toch wel leuk om bekendheid én ook onbekendheid te ontdekken!

 30. Annelies zegt:

  Wat een heerlijk blad over ‘onze’ gemeente Teylingen. Veel bekende gezichten erin, superleuk geschreven en gestyled. Kortom: wanneer komt nummer 2? Chapeau aan de makers!

 31. Anne-Miek van Abswoude zegt:

  Wat een gezellig blad over onze gemeente. Mooie foto’s goede teksten. Leuk om te lezen en zeker te bewaren. Chapeau.

 32. Evert Teunissen zegt:

  Goede lieden!

  Zelden heb ik zo iets moois in handen gehad! Dit is niet zomaar een reclame boekje, nee, dit is een prachtig document over Sassenheim en veel van haar bewoners. Je pakt het op en blijft kijken en lezen. Prachtige lay-out en heel mooie foto’s. Een welgemeend compliment is zeker op zijn plaats.

 33. Corry Bisschops zegt:

  Hij ligt nu op de koffietafel als naslagwerk en nu blijf je er in kijken. Erg mooi geworden, complimenten hoor!

 34. AA Nagels zegt:

  Oh Edith & team,
  wat is hij mooi en dik geworden.
  Chapeau!!

 35. Maarten en Sigrid Versluijs zegt:

  Wij hebben als nieuwste inwoners van Teylingen de aller eerste Ode aan Teylingen in ontvangst mogen nemen. Het is een heerlijk boek om op je gemak door heen te bladeren. Teksten zijn leuk geschreven en het bevat mooie foto’s. Je krijgt veel mee van de gemeente Teylingen op deze manier. De lancering was erg leuk georganiseerd!

 36. Wim Turnhout zegt:

  Mooi document, het geeft een goed beeld van de balans tussen natuur, cultuur en recreatie. Wat ik erg heb gemist is het feit dat Het Overbosch totaal niet genoemd wordt. Daarnaast is het een gemiste kans door het Wandelnetwerk Bollenstreek niet te vermelden, het Wandelnetwerk loopt dwars door Teylingen!

  • Ode aan zegt:

   Dank voor uw reactie. Het Overbosch is zeker een bijzondere en mooie plek, daar zijn wij het volledig mee eens. Zo zijn er nog veel meer plekken, mensen, instanties, verenigingen en initiatieven die het verdienen om in de schijnwerpers gezet te worden en waar we helaas geen aandacht aan hebben besteed. Het blad is weliswaar 196 pagina’s dik, maar dat is absoluut “te dun” om compleet te kunnen zijn. Wel hebben we de intentie gehad om een compleet beeld te schetsen van oa. de gemeente, de sfeer en de mensen.
   De foto op pagina 3 rechtsonder is, volgens onze info, in Het Overbosch gemaakt en een inwoner van Park Overbosch wordt op pagina 150 in het zonnetje gezet. Voor een vermelding van het Wandelnetwerk Bollenstreek willen we u verwijzen naar het kader dat opgenomen is in het artikel “Grasduinen – Wandelen door het groen van Teylingen” op pagina 111.
   We wensen u toch veel lees- en bladerplezier en een fijne dag!

   • Wim Turnhout zegt:

    Dank voor de reactie, de foto van Het Overbosch had ik gemist. Park Overbosch is overigens een zorginstelling en geen bos, het bos heet Het Overbosch en kent uiteraard geen menselijke bewoners. Ik had ook het groene, moeilijk leesbare, kadertje gemist waar het Wandelnetwerk Bollenstreek wordt genoemd.

 37. Andréa Rijswijk zegt:

  Eindelijk viel hij dan gisteravond op de mat in de Postwijk! Ons geduld werd op de proef gesteld want velen hadden hem al ontvangen. En wat staan Eva de Jong en Sven Rijswijk er mooi op in Speeltuin Bijdorp! We zijn enorm trots dat ze als vertegenwoordigers van onze speeltuin in deze mooie en unieke glossy staan. Klasgenoten, ouders, en vele anderen hebben ze al zien staan en ze krijgen veel leuke reacties. Bedankt team ‘Ode aan Teylingen’ voor deze kans, jullie hebben een geweldig mooie herinnering gemaakt voor veel mensen c.q. kinderen.

  Groeten, Andréa Rijswijk (moeder van Sven) en natuurlijk ook heel trots op zijn vriendinnetje Eva de Jong.

 38. A. K. zegt:

  Leuk boek hoor, met leuke verhalen en ja reclame, maar goed gebracht en niet storend. Ben er wel blij mee en leuk om eens wat van en over de andere dorpen te lezen.

 39. Jan Leune zegt:

  Mooi printconcept in deze tijd van digitalisering.
  Ben benieuwd of het verdienmodel ruimte biedt voor een (jaarlijks?) vervolg.
  En zie uit naar een reactie van uitgevers/bladenmakers in deze regio.
  Buijze Pers en Uitgeverij Verhagen laten zich door een ‘buitenstaander’ als het ware het beleg van hun boterham snoepen.

  • Ode aan zegt:

   Hallo Jan, dank voor uw bericht. Wij hebben een eenmalige uitgave gemaakt die mede mogelijk gemaakt is door 125 ondernemers/bedrijven en instanties. Voor en over deze deelnemers hebben wij artikelen gemaakt die bijv. over hun drijfveren gaan of een kijkje achter de schermen geven. In onze ogen kunnen allerlei organen en initiatieven naast elkaar bestaan. Wij geloven in de kracht van samen. In ‘Ode aan Teylingen’ staan geen zelf aangeleverde reclames en acties. Daar bieden andere media weer een goed platform voor.

 40. Bart Merks zegt:

  Wat is ‘Ode aan Teylingen’ een prachtige ‘glossy’ geworden, chapeau voor de makers! Mooie artikelen, mooie foto’s, echt leuk om op je gemak doorheen te bladeren en om te bewaren!
  Trots dat wij daar als kleine ondernemer(s) (pagina 176) ook een steentje aan bij mochten dragen.

 41. Michiel Rote zegt:

  Een magazine dat gemaakt is voor en door mensen uit Teylingen. Prachtige mensen komen aan het woord in persoonlijke verhalen over wat zij in en voor Teylingen doen/gedaan hebben. Geweldig ook hoe zoveel mensen hebben kunnen bijdragen bij de totstandkoming.

  Daarnaast vond ik het een grote eer, om een (kleine) bijdrage te hebben mogen leveren aan deze glossy!! Ook de uitreiking van het eerste exemplaar aan “verse” bewoners was helemaal top!!

 42. Caroline zegt:

  Wat een prachtig blad is het geworden!

 43. Ciska van der Neut zegt:

  Gaaf om dit mooie blad over onze mooie dorpen te lezen, en te bekijken, want wat staan er leuke en mooie foto’s in! Trots dat ik als kleine ondernemer daar deel van uit mag maken. Dank !

 44. Nicole Oude Veldhuis zegt:

  Wat is ‘Ode aan Teylingen’ een prachtig magazine geworden, applaus voor de makers! Mooie artikelen, mooie foto’s, echt leuk om op je gemak doorheen te bladeren en om te bewaren!
  Trots dat ik daar als kleine ondernemer ook een steentje aan bij heb mogen dragen.

 45. Rob de Winter zegt:

  Mooi magazine geworden, de uitreiking was leuk, ik miste alleen wat voorhoutse ondernemers die wel in het blad staan.

  • Ode aan zegt:

   Hallo Rob, dank voor je reactie. We hebben natuurlijk alle deelnemende ondernemers uitgenodigd. Degenen die er gisteravond niet bij konden zijn hebben vandaag hun exemplaar (en evt bestelde exemplaren) bezorgd gekregen. Toch leuker als zij ze eerder hebben dan dat de verspreiding begint.

 46. Ralf van Wieringen zegt:

  Als grafisch ontwerper, art director én copywriter van Activates uit Sassenheim (p.154) kan ik alleen maar zeggen: De Ode aan Teylingen is een zeer fraai magazine geworden. Proficiat. De lancering was gezellig en leuk. Veel te weinig ondernemers gesproken helaas, maar nu genoeg info in een gebundeld exemplaar. Top!


Laat een reactie achter