uw dorp in woord en beeld

Zandvoort


We zijn erg benieuwd naar uw reacties op de eenmalige uitgave ‘Ode aan Zandvoort’ en dit initiatief. Laat ze hier achter.

Dit artikel heeft 65 Reacties

 1. Marc Nico Remijn zegt:

  Beste Edith en team,

  De vlag dekt de lading. Absoluut. Nu, ruim een jaar na het verschijnen van het magazine Ode aan Zandvoort, lees ik dat het een eenmalige uitgave is. Dat kan natuurlijk niet. Graag werk ik enthousiast mee aan de volgende editie. In 2019?

  Groet, Marc Nico

 2. Marcel zegt:

  Wat een leuk en mooi blad. Natuurlijk beretrots dat ons zoontje er in staat, maar los daarvan erg leuk om op deze manier een andere blik op zandvoort, haar inwoners en ondernemers te krijgen. Weer een hoop bijgeleerd en het heeft op straat en op andere plekken al leuke gesprekken opgeleverd. Thanx!

 3. Deddy Schmidt zegt:

  Een prachtig blad. Het was genieten om het te lezen. Zat erg goed in elkaar. Chapeau.

 4. Marianne zegt:

  Bedankt voor het prachtige blad/boek! Een mooi naslagwerk! Er staan leuke en mooie verhalen in van veel bekende Zandvoorters. En ook prachtige foto’s!
  In eerste instantie had ik het niet ontvangen, maar na een mailtje gestuurd te hebben, kreeg ik het super snel geleverd! Mijn complimenten aan iedereen die aan deze prachtige glossy heeft meegewerkt!

  Hartelijke groeten!
  Marianne

 5. Judith van Gelder zegt:

  Wat is het een prachtig blad geworden, met mooie foto’s, leuke weetjes en persoonlijke verhalen. Een blad om te bewaren en af en toe weer eens in te bladeren. Een pluim voor jullie, dank je wel!

 6. Robert Kater zegt:

  Wat een geweldige glossy.! Feest der herkenning en vooral ook leuk om aan mensen (Van buiten) te laten lezen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en het heden van Zandvoort en haar bevolking. Prachtige foto’s ook. Wat een supermagazine is dit geworden!

 7. Marcel Sukel zegt:

  Over het geheel genomen erg leuk om te lezen! Geeft een veel breder beeld van ons dorp.

 8. Anoniem zegt:

  De prachtige vormgeving en redactionele artikelen en het beeldmateriaal geven een rijk geschakeerd beeld van Zandvoort. Voor mij is ‘Ode aan Zandvoort’ heel compleet!

 9. Saskia Moulijn/ Amie Ouderenzorg zegt:

  Het is een heel mooi boek geworden en we hebben er van bewoners en familie veel positieve reacties op gekregen!

 10. Peter Tromp zegt:

  We horen veel, eigenlijk alleen maar positieve, reacties.
  Ziet er ook heel goed uit, met veel interessante achtergrondverhalen.
  Journalistiek gezien, goed werk. Complimenten!

 11. Wendy Jacobs zegt:

  Wat is het blad ontzettend mooi en bijzonder geworden. Iedere bladzijde heb ik met een glimlach bekeken. Heel tof dat heel Zandvoort kan genieten van dit blad. Bedankt!

 12. Esther Janssen zegt:

  Hi Edith,

  Wat een topprestatie om deze ode tot stand te brengen samen met je teamleden, en dan ook nog zo divers en mooi samengesteld! Al bladerend een feest der herkenning. Dit is met recht een ode aan Zandvoort!

  Dank voor jullie inzet en doorzettingsvermogen, Esther

 13. Esther en Martien van Dam zegt:

  De Ode aan Zandvoort is supermooi geworden. Een glossy om te bewaren. Wij zijn er trots op dat wij een kleine bijdrage hebben mogen leveren aan dit magazine.

 14. Leontine Wagenaar zegt:

  Het is een zeer fraai magazine geworden. Met recht een “Ode aan Zandvoort”. Qua vormgeving fris en leuke interviews. Zandvoort is een heerlijke plek met enorm woonconfort. Strand, zee en duinen behoren allemaal gratis tot onze voor/achtertuin. Het is een mooie portfolio van ons dorp! Groet, Leontine (met kijk op vormgeving )

 15. Marcel Meijer zegt:

  Mijn complimenten voor de opbouw van het blad! Het bruist van de energie. Vrolijke gezichten en juist dat maakt het zo interessant. Wij leven in een dorp en zeer zeker de wat oudere kennen elkaar of herkennen gezichten, maar weten niet wie of wat er schuil gaat achter dat gezicht. In het algemeen is de mens erg nieuwsgierig en zodoende ga je dat lezen wat er bij de persoon staat omschreven. Het geeft ook binding met elkaar, want men spreekt elkaar daar ook over aan van “Goh, wat leuk dat je dat doet (wist ik niet)”. Ik zelf ben al heel wat keren geattendeerd op die mooie foto. Al met al een perfect resultaat!

 16. Albert Jan Vos zegt:

  Ik vind het een heel mooi blad geworden dat met recht het woord “glossy” verdient. Ik begrijp nu des te meer de lengte van het traject om tot zo iets moois te komen. Je team heeft geweldig werk geleverd. Daarnaast zijn de foto’s ook van top kwaliteit; wellicht een idee om er mee te exposeren in het Zandvoorts Museum. Met name de foto’s van Ton Ariesen spreken tot de verbeelding van vele Zandvoorters.

  Ik hoop je binnenkort tijdens onze uitzending van ZFM “Zandvoort Op Zaterdag” op de radio wederom te spreken om de reacties te bepreken.

 17. Joop van Nes jr. zegt:

  Ik vind het een prachtig naslagwerk geworden. Er staan zelfs zaken in waar ik (nog) niets van wist! Een mens is dus nooit oud genoeg om nog iets te leren. Ook de foto’s spreken boekdelen. Schitterende productie dus. Ik hoor regelmatig dat Zandvoorters er blij mee zijn en van mensen die erin genoemd worden niets dan lof.

 18. Rob Petersen zegt:

  Ineens, daar lag hij dan. Ongevraagd. Mooi. Informatief en voor Zandvoort vooral bijzonder.
  Natuurlijk komt niet iedereen in beeld of iedere organisatie. Er zijn altijd verbeterpunten. Maar er is een prachtig stukje, ik zou zeggen on-Nederlands, geschiedschrijving gemaakt. Niemand kan ooit compleet volledig zijn. Met veel plezier gelezen en bekeken en voor het eerst sinds al die jaren aan algemene boekjes over Zandvoort van de gemeente dit fraaie werk.

  Kortom gefeliciteerd, geniet van alle positieve opmerkingen.
  Groet vanaf de Boulevard
  Rob Petersen

 19. Carla Hoogendijk-Bisenberger zegt:

  Ben heel blij met deze mooie glossy die jullie tot stand hebben gebracht. Geweldig gedaan.

 20. Liesbeth zegt:

  In eerste instantie niet ontvangen, na mail toch een exemplaar mogen ontvangen. Prachtig, en een ieder die eraan heeft meegewerkt een dikke pluim.

 21. Sjaak Balkenende (Bruna) zegt:

  Beste Edith en Peter en jullie team,

  Volgens mij was ik een van de eerste winkeliers waar je langs kwam, gezien mijn ervaring van Ode aan Lisse. Was wel een investering maar het resultaat is er dan ook naar. Ik miste eerlijk gezegd wel de hulpdiensten in het blad, maar daar is al eerder over gesproken zie ik.
  Verder niets dan lof, verkoopt nog goed ook!

  Succes verder. Groet, Sjaak

 22. Loek zegt:

  Schitterend uitgevoerd magazine. Bijzondere verhalen en supermooie foto’s.
  Iedereen praat de laatste tijd over ” mensen meer met elkaar verbinden”..
  Dit blad verbindt echt alle Zandvoorters.

 23. ID zegt:

  Ik vind het een prachtboek!

 24. Barbara zegt:

  Als lid van Edith’s team ben ik ook zeer blij met het mooie resultaat! Zoals mijn tekst een indrukwekkende uitstraling krijgt door de vormgeving en de foto’s, dat is iedere keer weer genieten 🙂
  Mijn man verwoordde zijn trots op mijn medewerking als volgt: “Gewoon een heel mooi blad. Hartstikke leuk als je in Zandvoort woont, veel informatie over het dorp en het ziet er echt heel mooi uit”.

 25. Hans van Geijlswijk zegt:

  Een mooi boek geworden Edith, de mens achter iedere onderneming centraal in beeld. Mooie interviews en een geweldige fotografie. Chapeau.

 26. Christa van de Kamer zegt:

  Allereerst de volle bewondering en verwondering van de enorme inzet van de mensen die dit blad tot stand hebben willen brengen, grote dank hiervoor.

  De hoogtepunten in dit blad zijn voor mij: Het gezicht achter de ondernemers, de interviews van bekende en minder bekende Zandvoorters, de enorme inzet van de vrijwilligers. Te veel om op te noemen. CHAPEAU CHAPEAU!

 27. Tineke zegt:

  Met veel plezier gelezen en foto’s gekeken .dikke pluim voor de makers.

 28. Beaudine zegt:

  Wat is het een geweldig mooi blad geworden.
  Trots om hierin te staan!
  Complimenten aan het gehele team!

 29. Maaike Schoe zegt:

  Bedankt voor dit onverwachte mooie initiatief! Ik ben er heel blij mee en kan nu mensen buiten Zandvoort kennis laten maken met Zandvoort dankzij jullie prachtige blad.

 30. Cees en Ria van Alphen zegt:

  Wij wonen nu 7 jaar in de gemeente Zandvoort. Maar wat straalt ODE AAN een saamhorigheid van dit mooie dorp uit.
  Wat een prachtig blad is het geworden. Er staan zoveel verschillende mensen en reacties in. Echt super leuk om te lezen en nog veel om te ontdekken.
  Edith met je team HARTSTIKKE BEDANKT, je mag met recht trots zijn op het resultaat.

 31. Co Warmerdam zegt:

  Fantastisch……………….. nog mooier dan ik had verwacht!!
  Een mooi document over het Zandvoort van nu.

 32. Peter de Vries zegt:

  Prachtige positieve presentatie van Zandvoort met de grote verscheidenheid aan personen en bedrijven. Natuurlijk is er altijd wel iets wat gemist wordt, maar voor deze 1e uitgave vind ik de glossy al zeer professioneel.
  De Kebab Hindi (pagina 165) was top, van de week de Acar Sayur (pagina 167) proberen te bereiden.

  Groet, Peter

 33. Pieter-Paul van der Does de Willebois zegt:

  Goede weergave van de historie, de prachtige plekjes en de mogelijkheden binnen en rondom het dorp…..
  Zon Zee Zandvoort!
  Ik vind de Ode aan Zandvoort een geweldig initiatief. Een goede mix van informatie en ondernemerschap met een zeer positieve uitstraling die Zandvoort letterlijk en figuurlijk in het zonnetje zet!

 34. Richard Kerkman zegt:

  Mooie glossy van een prachtig dorp waar ik als echte Zandvoorter nog steeds trots op ben.

 35. Wendy Kraaijenoord- Drommel zegt:

  Bedankt voor de Ode aan Zandvoort!!
  Dit boek gaf me een gevoel van trots! Trots op Ons Dorp!
  Pluim voor alle medewerkers die dit boek tot stand hebben gebracht.

 36. Annemieke de Buijzer zegt:

  Heel blij met het boek over ons mooie Zandvoort, zoveel leuke berichten van bewoners en ondernemers. Mooie foto’s! Hartelijk dank voor jullie inzet! Ook de Scouting bedankt voor het rondbrengen! Toppertjes allemaal!

 37. Michel Konings zegt:

  Ik wil iedereen die aan dit blad hebben meegewerkt allemaal een dikke pluim geven en zeer complimenteren over de mooie invulling van de Ode aan Zandvoort.
  Echt een mooi blad waarin samenwerking een groot voorbeeld is, laten we hopen dat dat in 2017 het grote streven van Zandvoort wordt

 38. Bep vossen - molenaar zegt:

  Wat een leuk blad, ga hem zeker aan familie buiten Zandvoort sturen

 39. Inwoner van Zandvoort zegt:

  Beste ode,

  Mooi blad. klasse gemaakt met kwaliteitspapier en mooie foto’s.

  Wat een kans om hierin genoemd te worden. Een volledig magazine, alleen maar voor de samenhorigheid en inzet van bekende dorpsgenoten, ondernemers, instellingen, gemeente en vrijwillige organisaties zoals de ouderenzorg, de knrm, reddingsbrigade en brandweer.
  Of he, waar staat de brandweer? Die mannen en vrouwen die 365 dagen per jaar oproepbaar zijn? brand, ongevallen, reanimaties, wateroverlast, stormschade, etc. Wij hoeven geen waardering te ontvangen voor elke oproep, want zo zitten we niet inelkaar ….
  Sommigen werk(t)en al 35 jaar in de vrijwillige brandweer organisatie, laten alles vallen als ze aan het eten zijn, of slapen en zo’n mooie kans om in een boek te staan als Ode aan het dorp, dat was een hele mooie gelegenheid geweest om deze mensen te eren voor het werk wat ze jaar in jaar uit doen. Helaas, ze zijn vergeten.
  Onder het mom van er zijn meer organisaties waar we geen ruimte voor konden maken. We hebben het hier over inwoners van het dorp Zandvoort, mensen die naast hun drukke baan zich inzetten voor het dorp, die passeer je nu gewoon.
  Zo makkelijk kom je er niet vanaf. Ik vind het echt schandalig voor woorden en dit blad geeft dan ook een zure nasmaak.

  Een boze inwoner.

  • Ode aan zegt:

   Dank voor uw reactie. Het is een behoorlijke puzzel en klus geweest om de pagina’s allemaal te vullen. We hebben er met een team van 25 man hard aan gewerkt. De brandweer is zeker een waardevolle schakel in de gemeenschap en daar zijn wij het volledig mee eens. Zo zijn er nog veel meer mensen, instanties en initiatieven die het verdienen om in de schijnwerpers gezet te worden en waar we, zoals u ook zegt, helaas geen aandacht aan hebben besteed. We kunnen het nu niet meer veranderen, maar zo zijn we weer wat scherper voor de toekomst. En mocht er ooit een volgende editie voor en over Zandvoort komen dan kloppen we als eerste bij u aan, want ook de brandweer verdient een grote pluim.
   We wensen u toch veel lees- en bladerplezier en een fijne dag!

   • Andras zegt:

    Beste Edith,

    Een heel mooi blad, complimenten voor al het werk en de tijd die erin gestoken is.
    Vanuit de brandweer gezien is het inderdaad jammer dat jullie niet bij ons geweest zijn, maar dat is mosterd na de maaltijd. Ik begrijp de teleurstelling wel, wij zijn vast niet de enige die er niet instaan.
    Wij zijn trots op ons dorp, de inwoners en de ondernemers die hun best doen om er een mooie badplaats van te maken. En zo hebben we er een mooi blad met een welverdiende ode bij.
    Volgende keer zijn jullie van harte welkom bij de vrijwilligers van de brandweer Zandvoort

    Vriendelijke groet,
    Andras Brandligt

    • Ode aan zegt:

     We begrijpen de teleurstelling en komen zeker bij de brandweer langs als er ooit een volgende editie komt. Plezier met het doorbladeren en lezen van ‘Ode aan Zandvoort’.

 40. Pam Cropley zegt:

  Lijkt me een heel mooi boek. Jammer dat er was helemaal niets in ons postbus, wel die van ons buren.
  Met dank

  • Pam Cropley zegt:

   Wow! Moet ik zeggen heel veel bedank voor uw snel reactie.
   Ode aan Zandvoort net persoonlijk afgeleverd. Inderdaad iets om te bewaren. Heel Mooi en prachtig exemplaar.
   Bedankt!

 41. Tanja zegt:

  Wat een schitterend blad! Iets om trots op te zijn. Mooi gemaakt, je ziet dat er veel tijd, energie & liefde in gestoken is.
  Namens een bewoner: bedankt!

 42. Jos van den Hoven zegt:

  Schitterend magazine. Gefeliciteerd. We wisten niet wat we zagen. Prachtig!! We zullen er jaren veel plezier van hebben. Hartelijk hartelijk dank. Hartelijke groet Jos van den Hoven.

 43. Willem Bruist bij ZFM Zandvoort zegt:

  Een moment uit het leven van een glossykijker.
  Je zal toch maar aan het bladeren zijn in de Ode aan Zandvoort, en een foto zien waar je zelf op staat. Dan kijk je nog eens, en verrek het is echt zo. Dit is geplaatst zonder mijn medeweten, en het stukje wat er onderstaat is mij ook onbekend en wat mij betreft te veel eer. Maar… wat ben ik hier trots op. Trots op ZFM. Trots dat ik mag meehelpen als vrijwilliger. Trots op alle medewerkers. En trots omdat wij in een keer door 8000 huishoudens worden bekeken en ver daar buiten. Dit is een mooie pluim in onze achterdeur, en ZFM staat door dit artikel weer wat steviger op de kaart. ZFM Zandvoort, wat een fijne familie.
  Willem Bruist

 44. Gerrie Rutte zegt:

  Dag Edith,
  Wat een fantastische glossy. Jullie mogen er trots op zijn! Het is een collectors item!
  Groeten van Gerrie Rutte

 45. Mariska zegt:

  Wat een prachtig dik blad vond ik vandaag in de bus.
  Dat wordt fijn steeds wat lezen de komende tijd en meer leren over mijn (sinds 1990) fijne Zandvoort en haar beroemde en minder bekende Zandvoorters en ondernemers.
  Speciaal beetje trots op de culinaire bijdrage van Shadi, een van de nieuwe inwoners van Zandvoort uit Syrie. Edith benaderde mij hiervoor en hij heeft met veel enthousiasme bijgedragen. Zo komen echt ALLE mensen die dit duineilandje bewonen echt positief en mooi in beeld!!

 46. Hilly Jansen zegt:

  Supermooi geworden en complimenten voor het doorzettingsvermogen!
  De financiering van zo een project is niet makkelijk en jullie hebben het voor elkaar gekregen, top!!!

  Nogmaals heel erg bedankt voor het schilderij van kunstenaar Arvee, Rene de Vreugd. Het krijgt een ereplek.

  Gezien de reacties op Facebook heb jij en je team heel veel mensen blij gemaakt in Zandvoort. Dank daarvoor.

 47. Roel zegt:

  Gisteravond een grote plof door de brievenbus, kan alleen maar zeggen een prachtig! mooi! boek, groot compliment.

 48. Ivo zegt:

  Beste Edith, Peter en de rest van het team!
  Allereerst dank dat ik mee mocht denken tijdens de voorbereiding van deze schitterende Ode aan Zandvoort!
  Uiteindelijk hebben jullie hele mooie keuzes gemaakt en heeft dit geleid tot een super resultaat. Zandvoort heeft er een mooi bewaarexemplaar bij! Dank hiervoor!
  Geniet maar lekker van de complimenten en mooie reacties!
  Groetjes Ivo

 49. Lex zegt:

  Wat een goed idee en mooi uitgevoerd blad.
  In één woord FANTASTISCH

 50. Tanja zegt:

  Wat een prachtig blad en leuk om hieraan te hebben mogen meewerken! Het geeft een fantastisch inzicht in wat onze dorpsgenoten doen voor onze gemeenschap. Iedereen is nauw betrokken en het geeft een mooi overzicht van alle facetten in Zandvoort! Chapeau voor de makers van Ode aan Zandvoort!

 51. Stephania de Leng zegt:

  Wat een verrassing! Vandaag vond ik dit mooie boek in de brievenbus. In één keer uitgelezen, mooie foto’s, markante persoonlijkheden. Ik herken veel vanuit mijn jeugd en wat hebben wij als Zandvoorters een mazzel dat wij hier wonen, zoveel ruimte, frisse lucht en gezelligheid! Bedankt voor dit fijne boek.

 52. Cor Haagsman zegt:

  Een mooi verzorgd blad ontvangen over Zandvoort. De hoogtepunten zijn voor mij: de omslag met de tekst Ode aan Zandvoort, de omschrijving van Edith van Beek in het voorwoord Voor elkaar, veel bekende gezichten en bedrijven, mooie foto’s en mijzelf te zien bij de beschrijving van De Key. Dank en een compliment

 53. Ingrid Schrik zegt:

  Wat is het toch een mooi magazine geworden Edith! Complimenten aan jou en je team. Ik weet dat je hoge kwaliteit werk aflevert als vormgever en jouw Odes – ook Ode aan Zandvoort – zijn echt prachtig!

 54. Mischa zegt:

  Edith en het team hebben een top prestatie geleverd. Alles staat erin; van items over vrijwilligers, stukjes van kinderen tot mooie plekjes en de Zandvoortse geschiedenis. Geweldig!

 55. Lars Onel zegt:

  Beste Edith en het hele team, wat hebben jullie een prachtig blad gemaakt! Helaas kon ik gisteren niet aanwezig zijn maar wil jullie bij deze even bedanken. Erg leuk en trots dat ik er een klein stukje onderdeel van mag zijn.

 56. Raymond van Duyn zegt:

  Edith, dank je wel dat je zelfs persoonlijk mijn exemplaar langs hebt gebracht, helaas kon ik gisteravond niet.
  Heb al een aardig stukje doorgenomen, verder heb ik 28 jaar ervaring in de papier industrie. Hoed af, perfecte kwaliteit papier maar ook de drukkwaliteit is van hoog niveau evenals het DTP werk.
  De teksten, weergaloos ga nu weer snel verder lezen. Heel blij mee.

 57. CherisH Your Style zegt:

  Wat is het een mooi magazine geworden!
  Erg leuk ook om daar zelf met mijn winkeltje in te staan!
  Super leuk om te bewaren.
  Groetjes Cherrilyn

 58. Tutti Frutti zegt:

  Het magazine is prachtig en een aanwinst voor Zandvoort.
  Supertrots!
  Liefs, Nathalie & Dominique

 59. Marco Termes zegt:

  Professioneel team met het hart op de goede plek dat het schier onmogelijke voor elkaar weet te brengen: namelijk alles wat een gemeenschap maakt -in al zijn diversiteit van jong tot oud, verleden, heden, realiteit, dromen en toekomst- op een prachtige krachtige manier bundelen in een magazine dat het bewaren waard is. Twee duimen omhoog!

 60. Justin Luiten zegt:

  Heel mooi boek met markante personen!
  Ik ben trots op dit dorp en ook trots inwoner van ‘mijn’ dorp!
  Super bedankt!


Laat een reactie achter