uw dorp in woord en beeld

Nieuws


Lancering ‘Ode aan Teylingen’ in een overvolle Cheers!

Gisteravond was de feestelijke lancering van de eenmalige uitgave ‘Ode aan Teylingen’ in Cheers!, Voorhout. Burgemeester Carla Breuer reikte het eerste exemplaar van dit glossy magazine uit aan de nieuwste inwoners van Teylingen Sigrid en Maarten Versluijs.Verder brachten dichter Irma Ooijevaar en kunstenaar Margareth Meulmeester een Ode aan de Ruïne van Teylingen in de vorm van een gedicht in combinatie met een kunstwerk. Het kunstwerk werd onthuld door Margareth en aangeboden aan de burgemeester. Ook droeg dichter Ad Blomsteel zijn Ode aan Fietsmaatjes Teylingen voor waarna kunstenaar Nicoline Heemsterk de verbouwereerde speciale gasten en oprichters van Fietsmaatjes Tekla Zwinkels en Jan Burgmeijer het kunstwerk samen met haar onthulden. In het 196 pagina’s dikke magazine zijn deze twee Odes natuurlijk ook te bewonderen.

Initiatiefnemer Edith van Beek van Koester media: “Het is fantastisch geweest om dit magazine te maken en we kunnen niet wachten om het blad aan het dorp cadeau te doen. Het was niet mogelijk geweest dit project te realiseren zonder de steun van de aanwezige 125 ondernemers/bedrijven en enkele instanties. En, niet te vergeten, de inzet van ons team van 27 mensen.”

Vanaf 1 november wordt de verspreiding bij alle ± 15.000 huishoudens verzorgd door Tjarda Sassenheim – Warmond, Scoutinggroep Scojesa en Carnavalsvereniging De Bokken. Een flinke logistieke operatie waar ze nog zeker tot het einde van de week mee bezig zullen zijn. Uiteindelijk zal iedereen een exemplaar op de mat of in de bus ontvangen.

Extra exemplaren zijn vanaf woensdag 1 november te koop bij Boekhandel Wagner in Sassenheim en Boek Kado Enzo in Warmond, zolang de voorraad strekt.

De makers zijn erg benieuwd naar de reacties. U kunt dit achterlaten op www.ode-aan.nl/reacties/teylingen

V.l.n.r. Initiatiefnemer van ‘Ode aan Teylingen’ Edith van Beek met Burgemeester Carla Breuer en de nieuwste inwoners van Teylingen, Sigrid en Maarten Versluijs.